Saturday, January 9, 2010

an explosion of summer in winter time

Oh finally I've found something that really makes me hungry. After all this holidays and all the amazing food, sweets and all my body is craving for something fresh, light and healthy.
Don't take me wrong, cause coming back to Switzerland and taste the great food we have here has been fantastic. Finally my husband was able to have more time to taste the great bread, Pandoro, pastries, cheese, salame, pasta.. oooh so many things. But goodness, I need ...mmm, to get lighter :) You know what I mean right?? hahahaha :)


Risotto Fragole e Mirtilli



This recipe from Basilico e Pinoli is perfect. Vitamines and a real explosion of summer!

Ingredients:

240 gr. rice for Risotto
6 dl of broth
about 10 big strawberries
80g blueberries
1/2 onion
1/2 cup of white wine
butter
parmesan cheese

Fry the onion in butter and toast the rice. Then add the wine and let it evaporate.
Pour the broth, the chopped strawberries and blueberries. Close the pot with a lid and bring to high temperature.
When it begins to boil wait 3 minutes then turn the temperature on low and let it continue cooking for 30 minutes.
When ready add the butter and Parmesan cheese and let thicken.
Serve in dishes and decorate with some extra fresh strawberries and blueberries.
Buon Appetito!

P.S. using HotPan could be much easier, but I don't have one (yes and it is a Swiss product!!). So here is some info for you.

For the recipe in Italian go directly on Basilico e Pinoli

2 comments:

silvia said...

Ciao! ho sbirciato un po' sul tuo blog, mi ha incuriosito il tuo lavoro.....non ho ben capito....disegni abiti?(scusa, ma il mio inglese è pessimo!)

Naomi Alice said...

Ma Ciao! Oh tranquilla mi fa piacere parlare in Italiano appena ho l'occasione. In fondo sono solo da 1 anno 1/2 a Los Angeles.
La mia passione e lavoro é quello di creare abiti da sposa. Purtroppo sono dovuta rimanere ferma da piú di un anno, ma prevedo un 2010 roseo.. voglio assolutamente riprendere il mio lavoro. Spero sia davvero cosí.
Su questo blog non mostro molto del mio lavoro, ma lo uso sopratutto come ispirazione da ció che mi circonda. A dire il vero la fotografia di pietanze colorate e succulenti mi ha da sempre affascinata. Forse dal fatto che adoro cucinare (specialmente dolci) e fotografare i piccoli dettagli delle mie giornate (con la mia mini macchina fotografica, niente di che).

Grazie per la visita e... si ti tengo d'occhio :) hahaha!
baci Naomi :)

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